2nd night that 3 computers have been unable to upload completed work units

Message boards : Number crunching : 2nd night that 3 computers have been unable to upload completed work units
Message board moderation

To post messages, you must log in.

AuthorMessage
Profile Doc_Gonzo

Send message
Joined: 16 Aug 15
Posts: 12
Credit: 13,380,719
RAC: 0
Message 480 - Posted: 19 Sep 2015, 11:51:40 UTC

I got up this morning at 8am (UK time) and all 3 of my computers had run out of work but were unable to upload the completed tasks. Only just now are they starting to upload their work.

This is exactly the same as yesterday but I was able to manually start the upload process then.

Today this web page and the DENIS home page were slow and sometimes did not load at all and I could not post a message until now.

Are you doing server maintenance - or is there some other reason why this is happening?

I hope that you can get this problem sorted as I don't like having my computers sit idle when they should be crunching!

If it's going to be a regular occurrence, please increase the number of work units we can download so we have enough work to keep going :o)
ID: 480 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profile currob

Send message
Joined: 31 Aug 15
Posts: 10
Credit: 6,017,448
RAC: 0
Message 481 - Posted: 19 Sep 2015, 18:42:40 UTC - in response to Message 480.  

Same here, 3 pc's sitting idle this morning (and yesterday) and waiting to upload. Can't get any work for the third pc even now, only minimal work for first 2 pc's aswell.
ID: 481 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Jim1348

Send message
Joined: 28 Apr 15
Posts: 28
Credit: 976,790
RAC: 20,169
Message 482 - Posted: 19 Sep 2015, 20:50:45 UTC

Not a problem that I can see here in the U.S. My logs show that I have been uploading and downloading regularly (Win7 64-bit, BOINC 7.6.9, running four cores on an i7-4771). The DENIS homepage and forum seem to be OK also.
ID: 482 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profile Bryan

Send message
Joined: 26 Jun 15
Posts: 5
Credit: 14,969,166
RAC: 0
Message 483 - Posted: 19 Sep 2015, 21:39:54 UTC - in response to Message 482.  
Last modified: 19 Sep 2015, 21:40:10 UTC

Not a problem that I can see here in the U.S. My logs show that I have been uploading and downloading regularly (Win7 64-bit, BOINC 7.6.9, running four cores on an i7-4771). The DENIS homepage and forum seem to be OK also.


Consider yourself lucky Jim, I'm in the US and my machines couldn't upload for over 5 hours. The website wasn't available on the browser either.
ID: 483 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Jim1348

Send message
Joined: 28 Apr 15
Posts: 28
Credit: 976,790
RAC: 20,169
Message 484 - Posted: 19 Sep 2015, 23:29:27 UTC - in response to Message 483.  

On some sites, there are DNS problems. A few months ago, I could not get to some distributed computing site (I think it was Folding). It turned out that the DNS server supplied by my ISP couldn't reach it, and I switched over to Google. That is 8.8.8.8 (Primary) and 8.8.4.4 (Secondary), though I don't know if it works outside the U.S. (I set it up in my router Network WAN settings.)
ID: 484 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Greger

Send message
Joined: 10 Apr 15
Posts: 16
Credit: 13,445,975
RAC: 0
Message 485 - Posted: 20 Sep 2015, 0:08:39 UTC - in response to Message 484.  

Boincstats reported it as offline. Could not reach the site and client was running out and project was halfway uploaded on my computer. Client started to work with secondary project with very low priority.

It was all good when it came back online again.
ID: 485 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
STE\/E

Send message
Joined: 8 Apr 15
Posts: 6
Credit: 18,081,961
RAC: 854
Message 486 - Posted: 20 Sep 2015, 10:46:01 UTC - in response to Message 483.  

Not a problem that I can see here in the U.S. My logs show that I have been uploading and downloading regularly (Win7 64-bit, BOINC 7.6.9, running four cores on an i7-4771). The DENIS homepage and forum seem to be OK also.


Consider yourself lucky Jim, I'm in the US and my machines couldn't upload for over 5 hours. The website wasn't available on the browser either.


Same here in Michigan, couldn't upload for quite a few hr's, I even aborted a lot of Wu's to ease the logjam on my network in an effort to get them to upload, needless to say that didn't work. Later in the day they slowly started to upload & things seem okay for the moment anyway ...
ID: 486 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profile jcastro
Avatar

Send message
Joined: 16 Mar 15
Posts: 219
Credit: 14,859
RAC: 0
Message 487 - Posted: 21 Sep 2015, 13:19:43 UTC
Last modified: 21 Sep 2015, 13:42:01 UTC

Hi!

We will ask to the IT Support of the university if something strange happen those days.

We hope the server it's all ok now.

Edit:
IT Staff has answer me that Saturday (in Spain) the ISP had a problem in their offices near us and we were without internet conection during most of the day.

Best regards, Joel
ID: 487 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profile currob

Send message
Joined: 31 Aug 15
Posts: 10
Credit: 6,017,448
RAC: 0
Message 501 - Posted: 27 Sep 2015, 18:38:09 UTC

Is this problem back again? 2 machines ran out of work, sitting idle and loads of tasks sitting waiting to upload again today.
ID: 501 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
STE\/E

Send message
Joined: 8 Apr 15
Posts: 6
Credit: 18,081,961
RAC: 854
Message 502 - Posted: 27 Sep 2015, 19:22:45 UTC

Could be on your end, I haven't noticed any problem here in Michigan ...
ID: 502 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
STE\/E

Send message
Joined: 8 Apr 15
Posts: 6
Credit: 18,081,961
RAC: 854
Message 505 - Posted: 28 Sep 2015, 8:09:39 UTC

Seems to be a problem now though with Uploads & Downloads although it's trying to clear it's self up ...
ID: 505 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profile Doc_Gonzo

Send message
Joined: 16 Aug 15
Posts: 12
Credit: 13,380,719
RAC: 0
Message 518 - Posted: 30 Sep 2015, 7:30:00 UTC

The problem did clear up but It's happening again.

All three of my computers had stopped and not uploaded work this morning.

I noticed yesterday that completed work was not uploading and I needed to manually spam the Update button in order to get it done.

I think it's at least partly due to the shorter work units. They get done so quickly that my computers need almost constant contact with the server.
ID: 518 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profile Chilean
Avatar

Send message
Joined: 9 Apr 15
Posts: 11
Credit: 3,149,460
RAC: 0
Message 519 - Posted: 30 Sep 2015, 14:18:10 UTC
Last modified: 30 Sep 2015, 14:21:05 UTC

Their servers seem a bit slow lately. Maybe it's the opt app that's causing too much traffic?
I'd reckon every WU averages about 3 minutes on my computers... I'm running 16 WUs simultaneously... that's about 5 requests per minute JUST from me.
ID: 519 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
[VENETO] boboviz

Send message
Joined: 9 Apr 15
Posts: 149
Credit: 580,096
RAC: 3,329
Message 525 - Posted: 1 Oct 2015, 6:52:45 UTC - in response to Message 519.  

Their servers seem a bit slow lately. Maybe it's the opt app that's causing too much traffic?


I think so. The servers are ready for "standard" app, not for 10x computational power. Longer wus may be a solution.
ID: 525 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profile currob

Send message
Joined: 31 Aug 15
Posts: 10
Credit: 6,017,448
RAC: 0
Message 561 - Posted: 13 Oct 2015, 20:05:05 UTC

Found a machine sat full of tasks waiting to upload again today, no running tasks again, spent 20 mins clicking update to get new tasks and stacks of old ones uploaded.
ID: 561 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profile Doc_Gonzo

Send message
Joined: 16 Aug 15
Posts: 12
Credit: 13,380,719
RAC: 0
Message 563 - Posted: 13 Oct 2015, 21:20:07 UTC

Worse here. Started a new thread because I've twice had the same computer sat full of tasks that are "Ready To Report" but no amount of spamming the update button would clear them. Project reset worked the first time but when I detached the project and re-added it, I'm not getting anything at all.

Still got a major problem with the number of completed tasks stored on the server. It needs limiting to the last 1,000 or less. I haven't been able to open a page to show completed tasks on 2 computers for weeks :(
ID: 563 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profile Crunch3r

Send message
Joined: 9 Apr 15
Posts: 16
Credit: 20,823,669
RAC: 0
Message 564 - Posted: 13 Oct 2015, 21:45:52 UTC - in response to Message 563.  

Worse here. Started a new thread because I've twice had the same computer sat full of tasks that are "Ready To Report" but no amount of spamming the update button would clear them. Project reset worked the first time but when I detached the project and re-added it, I'm not getting anything at all.

Still got a major problem with the number of completed tasks stored on the server. It needs limiting to the last 1,000 or less. I haven't been able to open a page to show completed tasks on 2 computers for weeks :(


Seems to me that it's time that the admins do a db purge...

Besides that the server needs to be upgraded ASAP. If money is an issue i highly suggest getting in contact with the guys over at http://www.bitcoinutopia.net/bitcoinutopia/index.php as they're willing to set up a campaign to support DENIS@Home...
Join Team BOINC United now!
New optimized apps!!!
ID: 564 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote

Message boards : Number crunching : 2nd night that 3 computers have been unable to upload completed work units